Ιστορικό

Controla2Η εταιρία CONTROLA A.E. ιδρύθηκε το 1981 στη Θεσσαλονίκη, όπου και ακόμα εδρεύει. 

Σκοπός της εταιρείας υπήρξε η κατασκευή οργάνων υψηλής τεχνολογίας, απόρροια της μεγάλης εμπειρίας που απέκτησε ο ιδρυτής σε ερευνητικό οργανισμό της Νορβηγίας όπου και εργάστηκε για 4 χρόνια.  Παράλληλες δραστηριότητες της εταιρείας ήταν ο εξοπλισμός χημικών εργαστηρίων για τον ποιοτικό έλεγχο πρώτων υλών και τελικών προϊόντων καθώς και η εμπορία χημικών αντιδραστηρίων, υάλινων σκευών, αναλωσίμων και εν γένει εργαστηριακών.

Ακολουθώντας μια επιτυχημένη πορεία στην βόρεια Ελλάδα αποφασίστηκε το 1987 να ιδρυθεί το πρώτο υποκατάστημα  στην Αθήνα και παράλληλα να επεκταθεί στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Το 1992 εντάχθηκε σε πρόγραμμα των ΜΟΠ για την παροχή τεχνικής βοήθειας στις Μ.Μ.Ε. και ειδικότερα στον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων, το οποίο και ολοκλήρωσε επιτυχώς.

Το 1994 μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητους χώρους σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Η ανοδική πορεία συνδυάστηκε με την είσοδο στον χώρο των βιομηχανικών εγκαταστάσεων στον τομέα των γραμμών παραγωγής. 

Το 1999 η εταιρία πιστοποιήθηκε κατά EN ISO 9001.

Σήμερα η επιχείρηση διαθέτει τους παρακάτω ανεξάρτητους τομείς:

  • Κατασκευή Λυοφιλιωτών, Ασβεστομέτρων και θαλάμων Ψύξης / Απόψυξης
  • Εμπόριο επιστημονικών οργάνων, χημικών, αντιδραστηρίων και αναλωσίμων.

 

Οι εγκαταστάσεις μας βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη και στο ΒΙΟ.ΠΑ Νεοχωρούδας

Απασχολεί μονίμως, πλέον του διοικητικού προσωπικού, ένα επιτελείο από πεπειραμένους και εκπαιδευμένους χημικούς, βιολόγους, χημικούς μηχανικούς και ηλεκτρονικούς μηχανικούς για την εξυπηρέτηση των πελατών της σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

 

Οι Κατασκευαστές γίνονται εξολοκλήρου στον βιοτεχνικό μας χώρο ο οποίος είναι άρτια εξοπλισμένος και περιλαμβάνει εκτός του μηχανουργείου, ηλεκτρολογικό και ηλεκτρονικό εργαστήριο.

 

 Η εταιρεία διαθέτει ερευνητικό τμήμα  επανδρωμένο από  εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό το οποίο σε συνδυασμό με το σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο μηχανουργικό και ηλεκτρονικό εργαστήριο είναι σε θέση να ανταπεξέλθει και τις πλέον δύσκολες απαιτήσεις πελατών. 

Επιπλέον προσφέρει στους πελάτες της υψηλού επιπέδου υπηρεσίες SERVICE και μεγάλη παρακαταθήκη ανταλλακτικών

Οι κατασκευαστικοί οίκοι, που αντιπροσωπεύει κατ' αποκλειστικότητα για την Ελληνική αγορά, είναι από τους πλέον γνωστούς και αναγνωρισμένους διεθνώς.

Πελάτες είναι όλες σχεδόν οι βιομηχανίες στον χώρο των τροφίμων, γαλακτοκομικών προϊόντων, πετροχημικών και χημικών και φαρμακευτικών προϊόντων, οι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς επίσης τα ερευνητικά εργαστήρια, οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, τα ερευνητικά Ινστιτούτα του Υπουργείου Γεωργίας, Πανεπιστημιακά Εργαστήρια, ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε κ.λ.π.

 

Τα τελευταία χρόνια ο τομέας των κατασκευών έχει αναπτύξει εξαγωγική δραστηριότητα σε χώρες όπως: Γερμανία, Σουηδία, Σαουδική Αραβία, Εκουαδόρ, Ολλανδίαμ Κύπρο, Βουλγαρία, Αλβανία, FYROM

Κατηγορία
Είδος